SEO optimalisatie

Ook online beter gevonden willen worden? Dat kan met behulp van SEO optimalisatie. SEO optimalisatie is een duurzame manier om organisch beter gevonden te worden binnen de online zoekmachines. Als SEO specialist kunnen we met behulp van handige seo-tools in kaart brengen welke zoekwoorden essentieel zijn voor jouw bedrijf om beter gevonden te worden.

  Waarom kiezen voor seo optimalisatie?
 • Wordt online gevonden op relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf
 • Verhoog het organisch verkeer naar jouw website
 • Verkondig jouw boodschap duidelijk met goede content
 • Blijf je concurrenten voor
Direct aan de slag
Image Description
Image Description
Wedigify
Wedigify

SEO optimalisatie is een kosteneffectieve marketingbenadering

In vergelijking met paid per click marketing heeft zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachinemarketing een hogere ROI met lagere kosten per conversie. Het implementeren van een strategie om een groter publiek te bereiken met minder uitgegeven euro's, is hoe we vertrouwen en klantensucces opbouwen.

Meer weten over seo optimalisatie

Meer verkeer tegen lagere kosten.

Hoewel zoekmachine optimalisatie (SEO) in eerste instantie meer tijd vraagt om resultaten te genereren in vergelijking met een paid per click marketing campagne, bespaart zoekmachine optimalisatie (SEO) in de loop van de tijd geld. Waarbij voor paid per click marketing continue betalingen vereist zijn om clicks en verkeer te genereren is dit bij zoekmachine optimalisatie (SEO) niet het geval.

Voor seo optimalisatie gebruiken wij de volgende tools

 • Ahrefs logo
 • Google Analytics logo
 • Google Search Console logo
 • Semrush logo

Meest gestelde vragen omtrent seo optimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimization, en verwijst naar de praktijk van het verbeteren van de positie van een website of webpagina in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's). Hoe hoger een website of webpagina in de zoekresultaten staat, hoe groter de kans dat deze door gebruikers wordt gezien en bezocht.

Er zijn een aantal manieren om de online zichtbaarheid van een website of webpagina te verbeteren. Enkele van de meest effectieve technieken zijn:

 • Zoekwoordenonderzoek: Identificeer de sleutelwoorden en zinnen die mensen gebruiken om te zoeken naar de producten of diensten die u aanbiedt, en verwerk deze sleutelwoorden in de inhoud en metatags van uw website.
 • On-page optimalisatie: Zorg ervoor dat de inhoud van uw website goed geschreven en gestructureerd is, en dat het de sleutelwoorden bevat die u als belangrijk hebt geïdentificeerd. Gebruik kopteksten en opsommingstekens om de inhoud gemakkelijk scanbaar te maken, en neem interne en externe links op naar andere relevante inhoud.
 • Off-page optimalisatie: Bouw hoogwaardige backlinks van andere gerenommeerde websites naar uw eigen website. Zoekmachines zien backlinks als een teken van de kwaliteit en relevantie van uw site, en ze kunnen uw ranking helpen verbeteren.
 • Mobiele optimalisatie: Zorg ervoor dat uw website mobielvriendelijk is, aangezien steeds meer mensen smartphones en tablets gebruiken om toegang te krijgen tot het internet.
 • Lokale SEO: Als u een fysieke locatie heeft of een specifiek geografisch gebied bedient, zorg er dan voor dat u uw website optimaliseert voor lokaal zoeken. Dit omvat het claimen van uw Google Mijn Bedrijf vermelding en een vermelding in online directories.

Door deze technieken toe te passen en op de hoogte te blijven van de nieuwste SEO best practices, kunt u de online zichtbaarheid van uw website verbeteren en meer kwalitatief verkeer naar uw site trekken.

Er zijn veel verschillende factoren die de effectiviteit van uw zoekmachine optimalisatie inspanningen kunnen beïnvloeden, maar er zijn over het algemeen drie belangrijke pijlers van SEO:

 • On-page optimalisatie: Dit verwijst naar de inhoud en structuur van uw website, inclusief zaken als de aanwezigheid en het gebruik van trefwoorden, de organisatie van de inhoud van uw website en de kwaliteit van de code van uw website. On-page optimalisatie is belangrijk omdat het zoekmachines helpt te begrijpen waar uw website over gaat en hoe relevant deze is voor een bepaalde zoekopdracht.
 • Off-page optimalisatie: Dit verwijst naar de factoren die extern zijn aan uw website, maar nog steeds invloed kunnen hebben op de ranking van uw website in de zoekresultaten. Dit kunnen zaken zijn als de kwaliteit en kwantiteit van links die naar uw website verwijzen vanaf andere websites, de aanwezigheid van uw website op sociale media platforms, en de algemene autoriteit van uw domein.
 • Technische SEO: Dit verwijst naar de onderliggende technische aspecten van uw website die van invloed kunnen zijn op het vermogen om te worden geïndexeerd en gerangschikt door zoekmachines. Dit kunnen zaken zijn als de snelheid van uw website, het gebruik van responsive design, en de aanwezigheid van XML sitemaps. Door ervoor te zorgen dat uw website technisch in orde is, kunnen zoekmachines uw website beter begrijpen en crawlen.
Al met al is het belangrijk om u te richten op alle drie de pijlers van SEO om uw website te optimaliseren voor zoekmachines en meer gericht verkeer aan te trekken.

SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) zijn beide vormen van online marketing die gericht zijn op het verbeteren van de online zichtbaarheid van een website of bedrijf. Hoewel ze beide gericht zijn op het verhogen van de online zichtbaarheid, zijn ze op verschillende manieren gericht en hebben ze verschillende doelen.

SEO is gericht op het verbeteren van de organische (niet-betaalde) ranking van een website in de zoekresultaten van een zoekmachine. Dit wordt gedaan door het optimaliseren van de website-inhoud en technische aspecten van de website om ervoor te zorgen dat de website relevant is voor de zoekwoorden waarop mensen zoeken en dat de website technisch gezien goed functioneert. Het doel van SEO is om de website te laten ranken op de eerste pagina van de zoekresultaten, wat kan leiden tot meer verkeer naar de website en een hogere omzet.

SEA is gericht op het kopen van betaalde advertenties in de zoekresultaten van een zoekmachine. Dit wordt meestal gedaan door middel van een pay-per-click (PPC) model, waarbij de adverteerder betaalt voor elke klik op de advertentie. Het doel van SEA is om de online zichtbaarheid van een website of bedrijf te vergroten door middel van het tonen van advertenties op de eerste pagina van de zoekresultaten voor bepaalde zoekwoorden. Dit kan leiden tot meer verkeer naar de website en een hogere omzet.

In samenvatting: SEO is gericht op het verbeteren van de organische ranking van een website in de zoekresultaten van een zoekmachine, terwijl SEA gericht is op het kopen van betaalde advertenties in de zoekresultaten van een zoekmachine. Beide vormen van online marketing kunnen helpen om de online zichtbaarheid van een website of bedrijf te vergroten, maar ze zijn gericht op verschillende manieren en hebben verschillende doelen.

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van inkomende links naar een website. Deze inkomende links, ook wel "backlinks" genoemd, zijn links van andere websites naar de website van een bedrijf. Dit kan bijdragen aan de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten van zoekmachines, omdat zoekmachines deze links als een teken van waardering zien. Hoe meer relevante en gezaghebbende websites er naar een website linken, hoe beter de website zal presteren in de zoekresultaten.

Er zijn verschillende manieren om backlinks te verkrijgen, zoals door gastbloggen op andere websites, het plaatsen van links in online directories, het delen van kwalitatief hoogwaardige content op sociale media en het aanbieden van producten of diensten aan invloedrijke bloggers of journalisten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de backlinks die u verkrijgt van hoge kwaliteit zijn, omdat de kwaliteit van de backlinks mee kan wegen in hoe goed een website presteert in de zoekresultaten.

Ja, de laadtijd van een website kan invloed hebben op SEO (Search Engine Optimization). Zoekmachines zoals Google houden rekening met de laadtijd van een website bij het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten. Websites met lange laadtijden kunnen lager in de zoekresultaten worden weergegeven, wat kan leiden tot minder verkeer en mogelijk minder conversies.

Er zijn een aantal manieren om de laadtijd van een website te verbeteren, zoals het gebruik van cache, het compressen van afbeeldingen en het minificeren van CSS en JavaScript-bestanden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de hosting van een website snel en betrouwbaar is. Door de laadtijd van een website te verbeteren, kan dit helpen om de SEO te verbeteren en het gebruiksgemak van de website te verhogen voor bezoekers.

Aan de slag gaan met seo optimalisatie?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw bedrijf te laten groeien. Wij hebben alles in huis om dit mogelijk te maken. Zin om eens te sparren? Wij maken graag kennis met jouw ideeën en online uitdagingen.

Marc van Willigen
Marc van Willigen
E-commerce specialist
contact

Wat is SEO en SEO optimalisatie?

De SEO afkorting staat voor: Search Engine Optimization en heeft als doel jouw website hoger te ranken op specifieke zoekwoorden met als gevolg het genereren van meer verkeer.

Als SEO bureau uit Rotterdam optimaliseren wij SEO content voor onze klanten. Als wij SEO webteksten schrijven doen wij dit door middel van uitgedachte SEO strategieën en houden wij rekening met alle huidige SEO trends. Voordat wij beginnen aan de SEO optimalisaties stellen wij een stappenplan op. In dit SEO stappenplan komen onderdelen terug als: SEO linkbuilding, het daadwerkelijk schrijven van SEO content, technische SEO, locale SEO, een zoekwoordenonderzoek, een onderzoek waarin alle relevante SEO woorden in terug komen.

Lees hier onze blog over 8 veelgemaakte SEO fouten en onze blog hoe je Google Search Console inzet om je SEO te verbeteren

W Hoe kunnen we je helpen?