Social-media marketing

Social-media marketing is een vorm van online marketing die gericht is op het gebruik van sociale media platformen om producten of diensten te promoveren en om interactie met klanten te hebben. Het doel van social-media marketing is om een merknaam te vestigen en om klanten te betrekken door middel van verschillende sociale media kanalen.

  Waarom kiezen voor social-media marketing?
 • Aanwezigheid op Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube
 • Verhoog je merkbekendheid
 • Creëren van leads en conversies
 • Remarketing warme leads
Direct aan de slag
Image Description
Image Description
Wedigify
Wedigify

Keuze is reuze. Welke kanalen zijn geschikt voor mijn bedrijf en doelstellingen?

Er zijn veel verschillende sociale media platformen die kunnen worden gebruikt voor social-media marketing, zoals Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest en vele anderen. Elke platform heeft zijn eigen unieke eigenschappen en doelgroepen, dus het is belangrijk om te bepalen welke platformen het meest geschikt zijn voor uw bedrijf en doelstellingen.

Meer weten over social-media marketing

Je merkbekendheid vergroten door middel van social-media

Social-media marketing kan worden gebruikt om merkbekendheid te vergroten, om leads te genereren, om traffic naar een website te verhogen en om omzet te verhogen. Er zijn verschillende manieren om social-media marketing te implementeren, zoals het plaatsen van advertenties, het delen van relevante en waardevolle content, het deelnemen aan conversaties en het aanbieden van klantenservice via sociale media. Het is belangrijk om een duidelijke strategie te hebben en regelmatig te meten en te optimaliseren om het meeste uit uw social-media marketing inspanningen te halen.

Er zijn verschillende manieren om met sociale media uw merkbekendheid te verhogen:

 • Maak gebruik van relevante hashtags
 • Interacteer met uw volgers
 • Maak gebruik van visueel aantrekkelijke content
 • Geef waardevolle informatie
 • Maak gebruik van gesponsorde posts
 • Maak gebruik van influencer marketing

Voor social-media marketing gebruiken wij de volgende tools

 • Meta logo
 • Instagram logo

Meest gestelde vragen omtrent social-media marketing

In 2022 is er een nieuw rapport uitgekomen over het gebruik van social-media kanalen in Nederland. Op dit moment zijn de hardst groeiende kanalen vooral TikTok, Twitter en Snapchat. De top 5 is ongewijzigd gebleven.

Bron: onderzoeksbureau Newcom, gebruikers uitgedrukt in miljoenen.

KanaalGebruikers
Whatsapp12.5
Facebook10.3
Youtube9.3
Instagram6.6
LinkedIn5.5
Pinterest4.2
Twitter3.5
Snapchat3.2
TikTok3.0
Telegram1.6
Discord1.46
Reddit1.17
Twitch1.1
Thumblr0.75
Clubhouse0.5

Er zijn verschillende manieren om met sociale media uw merkbekendheid te verhogen:

Maak gebruik van relevante hashtags: Door gebruik te maken van relevante hashtags, kunt u uw merknaam en producten of diensten laten zien aan een groter publiek. Zorg ervoor dat u de hashtags gebruikt die aansluiten bij uw doelgroep en industrie.

 • Interacteer met uw volgers: Door te reageren op berichten van uw volgers en hen te taggen in uw eigen posts, kunt u meer interactie met uw merk creëren en een sterkere verbinding met uw doelgroep opbouwen.
 • Maak gebruik van visueel aantrekkelijke content: Mensen zijn visueel ingesteld, dus het is belangrijk om aantrekkelijke afbeeldingen en video's te gebruiken om uw merk te laten opvallen op sociale media.
 • Geef waardevolle informatie: Door waardevolle informatie te delen, kunt u uw merk positioneren als een autoriteit in uw industrie. Dit kan helpen om vertrouwen te wekken bij uw doelgroep en uw merkbekendheid te verhogen.
 • Maak gebruik van gesponsorde posts: Door gesponsorde posts te gebruiken, kunt u uw merk laten zien aan een specifieke doelgroep en de zichtbaarheid van uw merk verhogen.
 • Maak gebruik van influencer marketing: Door samen te werken met invloedrijke personen op sociale media, kunt u uw merk aan een groter publiek laten zien en uw merkbekendheid verhogen.

Er zijn verschillende manieren om leads en conversies te genereren met social-media marketing:

 • Maak gebruik van aanbiedingen en promoties om mensen aan te moedigen om zich te abonneren op uw e-maillijst of te kopen van uw producten of diensten.
 • Gebruik aanroepen tot actie om mensen aan te moedigen om een actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het maken van een aankoop.
 • Maak gebruik van gerichte advertenties om specifieke doelgroepen te bereiken en hen naar uw website of landing page te leiden.
 • Maak gebruik van influencer marketing om uw merk te promoveren aan een groot publiek via sociale media.
 • Zorg voor een goede online aanwezigheid door regelmatig te posten op sociale media en interactief te zijn met uw volgers. Dit kan helpen om vertrouwen en merkawareness te bouwen.
 • Maak gebruik van retargeting om mensen die eerder op uw website zijn geweest, te volgen met gerichte advertenties op sociale media.
 • Zorg ervoor dat uw website en landing pages goed zijn ontworpen en gemakkelijk te navigeren zijn om mensen aan te moedigen om actie te ondernemen

Het is belangrijk om te onthouden dat social-media marketing een lange-termijnstrategie is en dat het tijd kan kosten om resultaten te zien. Het is daarom belangrijk om consistent te blijven en te blijven experimenteren met verschillende tactieken om te zien wat het beste werkt voor uw bedrijf.

Er zijn een aantal manieren waarop u kunt leren van uw concurrenten op het gebied van social-media marketing:

 • Volg hun sociale media-accounts: Door het volgen van de sociale media-accounts van uw concurrenten, kunt u zien wat zij posten en hoe zij hun merk en producten op sociale media promoveren. U kunt ook zien hoe zij reageren op vragen en opmerkingen van klanten en hoe zij hun community opbouwen.
 • Analyseer hun sociale media-strategie: Door naar de sociale media-pagina's van uw concurrenten te kijken, kunt u zien wat hun doelen zijn en hoe zij hun sociale media-strategie implementeren. U kunt ook gebruikmaken van tools om de prestaties van hun sociale media-accounts te meten, zoals het aantal volgers, het bereik en de interactie.
 • Zoek naar kansen om te onderscheiden: Door te kijken naar wat uw concurrenten doen op sociale media, kunt u kansen identificeren om u te onderscheiden en uniek te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van unieke producten of diensten, of door het gebruik van een andere toon of stijl in uw sociale media-berichten.
 • Gebruik sociale media-monitoringtools: Er zijn veel tools beschikbaar die u kunt gebruiken om de sociale media-activiteiten van uw concurrenten te volgen en te analyseren, zoals Mention en Brand24. Deze tools kunnen u helpen om te zien wat er over uw concurrenten wordt gezegd op sociale media en hoe zij zich online presenteren.
 • Maak contact met hun klanten: Door contact te maken met de klanten van uw concurrenten, kunt u meer te weten komen over wat zij waarderen en wat zij missen bij hun producten of diensten. Dit kan u helpen om uw eigen producten of diensten te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van uw doelgroep.

Aan de slag gaan met social-media marketing?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw bedrijf te laten groeien. Wij hebben alles in huis om dit mogelijk te maken. Zin om eens te sparren? Wij maken graag kennis met jouw ideeën en online uitdagingen.

Marc van Willigen
Marc van Willigen
E-commerce specialist
contact
W Hoe kunnen we je helpen?