Ontdek hoe onze SEO-hefboomstrategie de omzet met 250% verhoogde: download de whitepaper! Lees verder

Search engine advertising (SEA)

SEA staat voor Search Engine Advertising. Het is een vorm van online adverteren waarbij gebruik wordt gemaakt van zoekmachines om advertenties weer te geven op pagina's met zoekresultaten.

  Waarom kiezen voor search engine advertising (sea)?
 • Positioneer jouw bedrijf hoog in de zoekmachine
 • Creëer (snel) meer leads en conversies
 • Mogelijkheid jouw doelgroep lokaal te benaderen
 • Stuur direct op uitgaven en resultaten
Direct aan de slag
Image Description
Image Description
Wedigify
Wedigify

Bereik sneller je doelgroep en realiseer meer websiteverkeer

Met SEA kan je als bedrijf bieden op trefwoorden of zinnen die relevant zijn voor jouw producten of diensten. Vervolgens kan je advertenties weergeven in de pagina's met zoekresultaten wanneer gebruikers naar deze trefwoorden of zinnen zoeken. Hiermee bereik je sneller je doelgroep, waardoor de verkoop en de omzet zullen toenemen.

Meer weten over search engine advertising (sea)

SEA & SEO

SEA wordt vaak gebruikt in combinatie met Search Engine Optimization (SEO), waarbij de inhoud en technische aspecten van een website worden geoptimaliseerd om de positie op de pagina's met zoekresultaten te verbeteren. Samen kunnen deze strategieën bedrijven helpen hun online zichtbaarheid te verbeteren en een breder publiek te bereiken.

Voor search engine advertising (sea) gebruiken wij de volgende tools

 • Channable logo
 • Google Adwords logo
 • Google Search Console logo
 • Google Analytics logo
 • Google Shopping logo

Meest gestelde vragen omtrent search engine advertising (sea)

SEA en SEO zijn twee verschillende strategieën die gebruikt worden om het bezoek aan een website te verhogen.

SEA, ook wel zoekmachine adverteren genoemd, is het plaatsen van betaalde advertenties in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google. Met SEA kan je ervoor zorgen dat een website bovenaan de zoekresultaten verschijnt, zodat mensen die naar bepaalde zoekwoorden zoeken, de webshop sneller zullen zien.

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is het proces van het optimaliseren van een webshop om beter gevonden te worden in de zoekresultaten van zoekmachines. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van bepaalde zoekwoorden, het verbeteren van de structuur en navigatie van de webshop, of het verkrijgen van links van andere relevante en gezaghebbende websites. Het doel van SEO is om ervoor te zorgen dat een webshop beter scoort in de organische zoekresultaten van zoekmachines, zonder dat je hiervoor hoeft te betalen.

In het kort: SEA is het plaatsen van betaalde advertenties in de zoekresultaten van zoekmachines, terwijl SEO het optimaliseren van een webshop beter is om gevonden te worden in de organische zoekresultaten.

Een optimale Search Engine Advertising (SEA) strategie omvat verschillende sleutelelementen die bedrijven kunnen helpen om hun doelgroep effectief te bereiken en hun marketingdoelstellingen te bereiken. Enkele belangrijke overwegingen voor een optimale SEA-strategie zijn:

 • Het identificeren van de juiste zoekwoorden: Het identificeren van de meest relevante en waardevolle zoekwoorden voor een bedrijf is cruciaal voor effectieve SEA. Dit kan het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek inhouden om de termen te begrijpen waarop een doelgroep zoekt, en vervolgens het selecteren van de meest effectieve zoekwoorden om op te bieden.
 • Het opzetten van een goed ontworpen landingspagina: De landingspagina is de webpagina waar gebruikers naartoe worden geleid nadat ze op een advertentie hebben geklikt. Het is belangrijk dat de landingspagina goed is ontworpen en relevant is voor de advertentie, omdat dit de gebruikerservaring kan verbeteren en de kans op conversie kan vergroten.
 • Een budget en biedstrategie vaststellen: Het beslissen over een budget en biedstrategie is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de effectiviteit van een advertentie-uitgaven maximaliseert. Dit kan het instellen van een dagelijks of levenslang budget inhouden, en het beslissen over het bodbedrag dat je bereid bent te betalen voor elk trefwoord.
 • Testen en verfijnen van advertenties: Het is belangrijk om advertenties regelmatig te testen en te optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Dit kan inhouden A/B testen van verschillende versies van advertenties om te zien welke het beste presteert, en het aanpassen van targeting en biedingsstrategieën indien nodig.
  • Door deze belangrijke overwegingen te volgen, kunnen bedrijven een uitgebreide en effectieve SEA-strategie ontwikkelen die hen helpt om hun doelgroep te bereiken en hun marketingdoelstellingen te verwezenlijken.

W Hoe kunnen we je helpen?