Marketplace integraties

Marketplace integraties zijn integraties met online marktplaatsen, zoals Amazon, Zalando en BOL. Ze stellen je in staat om je producten op deze marktplaatsen te verkopen en om orders en klantgegevens uit te wisselen met je e-commerce platform.

  Waarom kiezen voor marketplace integraties?
 • Het verhogen van merkbekendheid
 • Draagt bij aan meer eigen websiteverkeer
 • Creëren van extra omzet
Direct aan de slag
Image Description
Image Description
Wedigify
Wedigify

Verhoog bereikbaarheid en zichtbaarheid

Met marketplace integraties kun je bijvoorbeeld je productcatalogus automatisch synchroniseren met de marktplaatsen, zodat je niet handmatig elk product hoeft toe te voegen. Je kunt ook automatisch orders importeren en verzendlabels aanmaken, wat het verzendproces vereenvoudigt.

Meer weten over marketplace integraties

Waardevolle toevoeging

Marketplace integraties kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een e-commerce bedrijf, omdat ze helpen om de inkomsten, bereikbaarheid en zichtbaarheid van de producten te verhogen. Het kan echter wel een investering vergen om de integraties te installeren en te onderhouden. Het is daarom verstandig om te bepalen of de integraties aan je behoeften voldoen en of ze de juiste keuze zijn voor je bedrijf

Voor marketplace integraties gebruiken wij de volgende tools

 • Channable logo
 • Channelengine logo
 • Magento logo

Meest gestelde vragen omtrent marketplace integraties

Marketplace integraties zijn integraties met online marktplaatsen, zoals Amazon, Zalando en BOL. Ze stellen je in staat om je producten op deze marktplaatsen te verkopen en om orders en klantgegevens uit te wisselen met je e-commerce platform.

Er zijn verschillende redenen waarom marketplace integraties belangrijk kunnen zijn voor een e-commerce bedrijf:

 • Verhoogde bereikbaarheid: Door je producten op marktplaatsen te verkopen, vergroot je de bereikbaarheid van je producten en bereik je een groter publiek. Dit kan leiden tot meer verkopen en een grotere omzet.
 • Verhoogde zichtbaarheid: Door je producten op marktplaatsen te verkopen, vergroot je ook de zichtbaarheid van je producten. Dit kan leiden tot meer bekendheid van je merk en een grotere naamsbekendheid.
 • Verbeterde efficiëntie: Met marketplace integraties kun je automatisch orders importeren en verzendlabels aanmaken, wat het verzendproces vereenvoudigt en de efficiëntie verhoogt.
 • Meer inkomsten: Door je producten op marktplaatsen te verkopen, kun je meer inkomsten genereren door extra verkopen.

Er zijn enkele zaken waar je op moet letten bij het integreren van een marketplace:

 • Kies de juiste marktplaats: Bepaal welke marktplaatsen het beste bij je behoeften en doelgroep passen. Houd rekening met factoren zoals de demografische samenstelling van de gebruikers, de categorieën en producten die op de marktplaats aangeboden worden, en de kosten van het verkopen op de marktplaats.
 • Maak gebruik van een goede integratieoplossing: Zorg ervoor dat je een goede integratieoplossing kiest die aan je behoeften voldoet. Let op aspecten zoals de kosten, de functionaliteiten en de gemakkelijkheid van gebruik.
 • Zorg voor een duidelijk productaanbod: Zorg ervoor dat je producten duidelijk omschreven zijn en dat je goede productfoto's gebruikt. Dit kan helpen om je producten op de marktplaats beter te laten scoren.
 • Maak gebruik van SEO-optimalisatie: Zorg ervoor dat je producten goed gevonden worden op de marktplaats door gebruik te maken van SEO-optimalisatie.
 • Maak gebruik van klantenservice: Zorg ervoor dat je klanten goed geholpen worden als ze vragen hebben of problemen ondervinden, bijvoorbeeld door middel van een contactformulier of een chatfunctie.

Door rekening te houden met deze zaken, kun je ervoor zorgen dat je integratie met een marketplace soepel verloopt en dat je klanten tevreden zijn.

Er zijn verschillende populaire marketplaces waarmee je kunt koppelen als e-commerce bedrijf:

 • Bol.com: Bol.com is een van de bekendste webshops van Nederland en België en biedt een ruim aanbod aan producten in verschillende categorieën.
 • Amazon: Amazon is een van de grootste marktplaatsen ter wereld en biedt een ruim aanbod aan producten in verschillende categorieën. Het is een populaire keuze voor e-commerce bedrijven die hun producten op een groot publiek willen aanbieden.
 • eBay: eBay is een andere populaire marktplaats waar je kunt koppelen. Het biedt een ruime reeks aan producten in verschillende categorieën en is vooral populair voor het verkopen van tweedehands spullen.
 • Google Shopping: Google Shopping is een marktplaats die is geïntegreerd met Google. Het biedt een ruim aanbod aan producten in verschillende categorieën.
 • Zalando: Zalando is een van oorsprong Duitse webshop voor schoenen, kleding en mode-accessoires. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en is actief in tientallen Europese landen

Aan de slag gaan met marketplace integraties?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw bedrijf te laten groeien. Wij hebben alles in huis om dit mogelijk te maken. Zin om eens te sparren? Wij maken graag kennis met jouw ideeën en online uitdagingen.

Marc van Willigen
Marc van Willigen
E-commerce specialist
contact
W Hoe kunnen we je helpen?