8 veelgemaakte SEO-Fouten en zo los je het op! Lees verder

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is het proces van het verhogen van het percentage bezoekers van een website of webpagina die een gewenste actie uitvoeren, zoals het invullen van een formulier, het doen van een aankoop of het abonneren op een nieuwsbrief. Het doel van conversie optimalisatie is om meer waarde te behalen uit de bezoekers van een website door het verhogen van het percentage dat een gewenste actie uitvoert.

    Waarom kiezen voor conversie optimalisatie?
  • Verhoog je conversiepercentage en daarmee je omzet zonder extra verkeer te hoeven genereren
  • Verhelp obstakels in de klantreis en verbeter de gebruiksvriendelijkheid van je webshop
  • Optimaliseer op basis van data
Direct aan de slag
Wedigify
Wedigify

Van onderbuikgevoel naar datagedreven inzichten

Er zijn verschillende manieren om conversie optimalisatie toe te passen, zoals het testen van verschillende call-to-action knoppen, het aanpassen van de layout van een webpagina of het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van een website. Het is belangrijk om te onthouden dat elke website anders is en wat voor de ene website werkt, hoeft niet per se voor een andere website te werken. Daarom is het belangrijk om te testen en te meten wat voor jouw website het beste werkt.

Meer weten over conversie optimalisatie

Verhoog je conversie percentage

Het verbeteren van het conversiepercentage levert direct meer omzet op. Door de stappen te analyseren die bezoekers doorlopen kunnen we obstakels herkennen. Door het uitvoeren van optimalisaties kunnen we deze obstakels wegnemen en ervoor zorgen dat bezoekers sneller en efficiënter converteren.

Er zijn verschillende manieren om de conversie op een website te verhogen. Zie hieronder een aantal voorbeelden:

  • Zorg voor een duidelijke call-to-action
  • Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid
  • Aanbieden van sociale bewijzen
  • Aanpassen van de layout van je webpagina
  • Testen

Voor conversie optimalisatie gebruiken wij de volgende tools

  • Datatrics logo
  • Google Analytics logo
  • Hotjar logo
  • VWO logo
  • Squeezely logo

Meest gestelde vragen omtrent conversie optimalisatie

Er zijn verschillende manieren om de conversie op een website te verhogen. Hieronder geven een aantal tips:

  • Zorg voor een duidelijke call-to-action: Zorg ervoor dat bezoekers weten wat je van hen verwacht door een duidelijke call-to-action te gebruiken, zoals "Koop nu" of "Meld je aan".
  • Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid: Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is en dat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kan helpen om frustratie te verminderen en de kans op conversie te verhogen.
  • Aanbieden van sociale bewijzen: Laat zien dat andere mensen al gebruik hebben gemaakt van je product of dienst door middel van beoordelingen of getuigenissen. Dit kan helpen om vertrouwen te wekken bij bezoekers en de kans op conversie te verhogen.
  • Aanpassen van de layout van je webpagina: Zorg ervoor dat de belangrijkste elementen van je webpagina gemakkelijk te vinden zijn en dat de opmaak aantrekkelijk is. Dit kan helpen om bezoekers te overtuigen om een gewenste actie uit te voeren.
  • Testen: Het is belangrijk om te testen wat voor jouw website het beste werkt. Dit kan bijvoorbeeld door A/B-testen, waarbij je twee versies van een webpagina vergelijkt om te zien welke het beste presteert.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke website anders is en dat er geen één-twee-drie oplossing is om de conversie te verhogen. Het is daarom belangrijk om te blijven testen en te meten wat voor jouw website het beste werkt.

A/B-testen is een methode om te bepalen welke van twee versies van een webpagina, e-mail of ander online marketingmiddel het beste presteert. Dit doe je door een willekeurig deel van het verkeer naar de ene versie te sturen (versie A) en een ander deel naar de andere versie (versie B). Daarna vergelijk je de resultaten van de twee versies om te bepalen welke het beste presteert.

Er zijn verschillende manieren om A/B-testen te gebruiken, zoals het testen van verschillende calls-to-action, kleuren of lay-outs van een webpagina. Het is belangrijk om te onthouden dat A/B-testen een manier is om te bepalen wat voor jouw specifieke doelgroep het beste werkt en dat wat voor de ene doelgroep werkt, niet per se voor een andere doelgroep werkt. Daarom is het belangrijk om te blijven testen om te bepalen wat voor jouw doelgroep het beste werkt.

Het conversiepercentage is het percentage bezoekers van een website of webpagina dat een gewenste actie uitvoert, zoals het invullen van een formulier, het doen van een aankoop of het abonneren op een nieuwsbrief. Het conversiepercentage wordt berekend door het aantal bezoekers dat een gewenste actie uitvoert te delen door het totale aantal bezoekers en dit te vermenigvuldigen met 100.

Bijvoorbeeld, als je website 1000 bezoekers heeft en 50 van deze bezoekers kopen een product, is het conversiepercentage 5%.

Het is belangrijk om het conversiepercentage te meten om te zien hoe effectief je website is in het genereren van gewenste acties bij bezoekers. Als het conversiepercentage laag is, kan dit aangeven dat er verbeterpunten zijn om de website te optimaliseren en de kans op conversie te verhogen.

Aan de slag gaan met conversie optimalisatie?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw bedrijf te laten groeien. Wij hebben alles in huis om dit mogelijk te maken. Zin om eens te sparren? Wij maken graag kennis met jouw ideeën en online uitdagingen.

Marc van Willigen
Marc van Willigen
E-commerce specialist
contact

Conversie verhogen door middel van conversie marketing?

Het conversie percentage voor een webshop geeft inzicht hoeveel personen er daadwerkelijk iets kopen over de totale websitebezoekers. Het conversie ratio berekenen is vrij eenvoudig. Het conversie percentage bereken je als volgt: aantal bestellingen / aantal sessies * 100%.

Gemiddelde conversie webshop is moeilijk vast te stellen en hangt samen met verschillende aspecten, zoals: verkoop B2C/B2B, branches waarin je in actief bent, verkopen in verschillende landen etc. etc.

W Hoe kunnen we je helpen?