Magento audit

Een Magento audit is een onderzoek naar de technische aspecten van een Magento webshop, met als doel om te bepalen hoe goed deze functioneert en of er verbeterpunten zijn. Tijdens een Magento audit worden verschillende aspecten van de webshop geëvalueerd, zoals de snelheid van de webshop, de gebruiksvriendelijkheid, de zoekmachineoptimalisatie, de beveiliging, de integratie met andere systemen en de mobiliteit.

  Waarom kiezen voor een magento 2 audit?
 • Bottlenecks signaleren en verhelpen
 • Adviezen uitbrengen om de snelheid te verbeteren
 • Adviezen hoe Magento beter gebruikt kan worden
 • Optimalisatieadviezen
Direct aan de slag
Image Description
Image Description
Wedigify
Wedigify

We herkennen en lossen alles op wat groei belemmert

Een Magento audit wordt uitgevoerd door Wedigify met een team van experts. Het is een nuttig hulpmiddel om problemen op te sporen en verbeterpunten aan te wijzen, zodat de webshop beter kan functioneren en meer waarde kan bieden aan bezoekers en gebruikers. Een Magento audit kan ook helpen bij het bepalen van de toekomstige richting van een webshop en het vaststellen van prioriteiten voor verbeteringen en ontwikkelingen.

Meer weten over een magento 2 audit

Hoe veilig is mijn Magento webshop?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je Magento webshop veilig is, zodat je klanten vertrouwen hebben in het doen van aankopen op je webshop en je je eigen bedrijfsgegevens beschermt. Of je Magento webshop veilig is, hangt af van verschillende factoren, zoals hoe goed je de software hebt geïnstalleerd en geconfigureerd, hoe je de beveiliging van je server en netwerk hebt geregeld en hoe je omgaat met beveiligingsupdates en patches.

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of je Magento webshop veilig is en om de beveiliging op peil te houden door gebruik te maken van de nieuwste software-updates en beveiligingspatches. Zo voorkom je dat je webshop een doelwit wordt voor hackers en kun je de vertrouwensrelatie met je klanten behouden.

Meest gestelde vragen omtrent een magento 2 audit

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig kan zijn om een Magento audit uit te laten voeren:

 • Om te bepalen hoe goed de webshop functioneert: Tijdens een Magento audit worden verschillende aspecten van de webshop geëvalueerd, zoals de snelheid, gebruiksvriendelijkheid, zoekmachineoptimalisatie en beveiliging. Hierdoor krijg je inzicht in hoe goed de webshop functioneert en waar verbeterpunten liggen.
 • Om problemen op te sporen en op te lossen: Tijdens een Magento audit worden problemen opgespoort die de werking van de webshop beïnvloeden, zoals technische problemen, onjuiste configuraties of beveiligingslekken. Door deze problemen op te lossen, kan de webshop beter functioneren en kan deze meer waarde bieden aan bezoekers en gebruikers.
 • Om de toekomstige richting van de webshop te bepalen: Een Magento audit kan ook helpen bij het bepalen van de toekomstige richting van een webshop en het vaststellen van prioriteiten voor verbeteringen en ontwikkelingen. Zo kun je gerichter werken aan het verbeteren van de webshop en deze aanpassen aan de veranderende behoeften en wensen van je doelgroep.
 • Om te voldoen aan wet- en regelgeving: Een Magento audit kan ook helpen om ervoor te zorgen dat de webshop voldoet aan relevante wet- en regelgeving, zoals de wetgeving omtrent privacy en beveiliging.

Een Magento audit is een nuttig hulpmiddel om te bepalen hoe goed een webshop functioneert en om verbeterpunten aan te wijzen. Het kan ook helpen bij het bepalen van de toekomstige richting van een webshop en het vaststellen van prioriteiten voor verbeteringen en ontwikkelingen. Het is daarom verstandig om regelmatig een Magento audit uit te laten voeren.

Om te bepalen of je Magento webshop veilig is, kun je de volgende stappen ondernemen:

 • Controleer of je de laatste versie van Magento gebruikt: Houd de software altijd up-to-date om te profiteren van de nieuwste beveiligingsupdates en functionaliteiten.
 • Maak gebruik van een sterk wachtwoordbeleid: Zorg ervoor dat je sterk wachtwoorden gebruikt voor je Magento-account en voor andere belangrijke accounts, zoals je FTP-account en database-account.
 • Installeer een SSL-certificaat: Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) encrypteert de verbinding tussen je webshop en de browser van de klant, wat de beveiliging verhoogt.
 • Maak gebruik van twee-factor-authenticatie: Met twee-factor-authenticatie (2FA) moet een gebruiker naast een wachtwoord ook een andere vorm van verificatie opgeven, zoals een code die naar een mobiele telefoon wordt gestuurd, voordat ze toegang krijgen tot hun account.

Aan de slag gaan met een magento 2 audit?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw bedrijf te laten groeien. Wij hebben alles in huis om dit mogelijk te maken. Zin om eens te sparren? Wij maken graag kennis met jouw ideeën en online uitdagingen.

Marc van Willigen
Marc van Willigen
E-commerce specialist
contact
W Hoe kunnen we je helpen?