Voordelen van het inhuren van een extern e-commerce team. Lees verder

ZINZI weer terug op pagina 1 van Google

Lees in deze case hoe wij voor ZINZI online groei hebben gerealiseerd door belangrijke zoekwoorden weer terug te krijgen op pagina 1 van Google.

Zinzi
Wedigify

Wie is de klant?

Zinzi is opgericht in 2003 en in 19 jaar uitgegroeid tot een internationaal fashion sieradenmerk. Zinzi houdt van fun, fashion, vrouwelijk en betaalbare luxe! Bij Zinzi vindt u de mooiste zilveren en gouden sieraden en meest stijlvolle horloges. Zinzi heeft al jaren drie beste vriendinnen: Fatima Moreira de Melo, Lieke Martens en Kim Feenstra. De ambassadrices sieren bijna alle reclame-uitingen van Zinzi; bijvoorbeeld de grote billboards langs de snelweg, of advertenties in vooraanstaande bladen als Glamour en Linda! In deze webstore is Zinzi als officieel merk direct uw verkoper; Zinzi.nl is ónze webstore. Wij zijn gek op ons merk. Bij ons krijgt u daarom de service die u als Zinzi-fan mag verwachten. Het gehele Zinzi team staat voor u klaar!

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van Zinzi.

Generieke zoekwoorden zoals (armbanden, oorbellen, ringen, kettingen etc.) weer terugbrengen in de top 3 organische positie van Google.

Om Zinzi weer terug te brengen naar de top 3 zoekresultaten in Google, hebben we eerst een SEO-check uitgevoerd. Hierbij hebben we uitgebreid gekeken naar de huidige organische posities, de content op de website, relevante keywords en de techniek. Aan de hand van deze SEO-analyse hebben we een strategie ontwikkeld om Zinzi weer naar de top van de zoekmachine te krijgen. De strategie bestaat onder andere uit het optimaliseren en herschrijven van SEO-teksten, het aanmaken van relevante SEO-pagina’s, het uitbouwen van de interne linkstructuur en het verbeteren van de techniek, zoals de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van de website. Het verschil wat we hierin hebben gemaakt, is om diepgaand te kijken naar de relevantie van de SEO-teksten en de zoektermen die eerder nog ontbraken. Daarbij zijn we gedurende het project continue bezig geweest met bijsturen en verbeteren van de SEO-prestaties. Door deze manier van intensieve SEO-optimalisatie ontstond er op korte termijn een verschuiving en is Zinzi inmiddels op belangrijke generieke termen vindbaar in de top 3.

Naast de generieke termen, zijn ook mid-tail en long-tail zoekwoorden meegenomen in het proces. Met behulp van de Amasty module in Magento, hebben we relevante filterpagina’s aangemaakt en verder uitgebouwd. Ook deze pagina’s dragen inmiddels bij aan de verbeterde vindbaar van Zinzi in de zoekmachine.

Het doel is behaald. Zinzi heeft met non-branded generieke zoektermen een positie bemachtigd in de top 3 zoekresultaten. De organische posities van generieke termen zijn ten opzichte van de voorgaande periode gestegen. Naast het plekje in de top 3, zorgen deze posities ook voor toenemend verkeer naar de website.

De volgende stap waar momenteel al aan gewerkt wordt, is om de zichtbaarheid van het merk Zinzi in de zoekmachine nog verder uit te bouwen. Door middel van verrijking op zowel content vlak als techniek, ontwikkelen we onze SEO-strategie verder door. In het verlengde hiervan, houden we ons in de tussentijd ook bezig met de verdere uitrol van onze e-commerce werkzaamheden voor het sieradenmerk. Ons doel? Zinzi, de nummer 1 sieraden webshop in de zoekmachine!

W Hoe kunnen we je helpen?