Ontdek hoe onze SEO-hefboomstrategie de omzet met 250% verhoogde: download de whitepaper! Lees verder

Organische omzet verhoogd met +22.5% in een zeer competitieve schoenen branche

Voor onze klant Shuz, actief in de zeer competitieve schoenenmarkt, hebben we onze innovatieve 'Hefboomstrategie' geïmplementeerd. Deze strategie integreert SEO en CRO om het verkeer te boosten en tegelijkertijd het (organische) conversiepercentage te verbeteren. In deze uitdagende branche waar elke klik telt, zorgt onze aanpak voor een 'hefboom' effect waarbij elke verbetering in organisch verkeer resulteert in een toename van conversies. Door ons te richten op deze gecombineerde methode, konden we niet alleen meer bezoekers trekken maar ze ook efficiënter converteren, ondanks de hevige concurrentie in de schoenenindustrie.

Image Description
Image Description
Wedigify

Lees hieronder welke resultaten deze case heeft opgebracht voor Shuz.

+ 22.5%
(organische) Omzet
+ 10%
(organische) Conversie
+ 8
Domeinatoriteit

Wie is de klant?

De geschiedenis van SHUZ begint bij het ontstaan van het bedrijf dat altijd binnen de familie is gebleven. Meer dan tien jaar geleden had Peter Schmit de beslissende invloed op de bedrijfsstrategie en had hij ten minste drie winkels in zijn bezit. Op dit moment staan de twee zonen, Wilmar en Marcel, aan het roer en bouwen zij SHUZ verder op de kennis en ervaring die zij over de jaren hebben opgedaan. Zij zijn bekend met de dynamiek binnen een familiebedrijven als Van Bommel en kunnen hier goed mee samenwerken. Ben jij geïnteresseerd om te werken binnen het bedrijf? Neem dan gerust een kijkje op de vacature pagina.

Shuz

Lees hieronder welke strategie we hebben gekozen en hoe dit heeft bijgedragen aan de groei van Shuz.

Na jaren van minimale SEO-inspanningen merkten we een daling in onze zoekposities. Bovendien trokken onze bestaande pagina's, die slecht converteerden, het meeste organische verkeer. Er was dringend behoefte om deze situatie te verbeteren!

Met dit project hebben we onze innovatieve 'Hefboomstrategie' ingezet, een gecombineerde benadering van SEO en CRO om zowel het verkeer als de conversieratio's te verhogen. Deze strategie resulteert in een vermenigvuldigend effect, waarbij elke stijging van het organisch verkeer een veel grotere toename in conversies veroorzaakt.

Voor SEO focusten we ons op uitgebreide zoekwoordenanalyse en het verfijnen van de content van de site om de online zichtbaarheid te verbeteren. Door het gedrag van de gebruikers te onderzoeken, zorgden we ervoor dat de content niet alleen aantrekkelijk was, maar ook aansloot bij wat de bezoekers zochten. Ook hebben we de technische aspecten van de website aangepakt voor betere prestaties.

Tegelijkertijd hebben we de inspanningen op CRO geïntensiveerd. We voerden A/B-testen uit op diverse elementen van de pagina, stroomlijnden het navigatieproces om engagement en conversies te stimuleren. Door voortdurende monitoring en aanpassingen zorgden we ervoor dat bezoekers een geoptimaliseerde ervaring hadden, wat ten goede kwam van de conversie.

Deze gecombineerde aanpak van SEO en CRO via de hefboomstrategie heeft niet alleen geleid tot meer verkeer, maar heeft dit verkeer ook waardevoller gemaakt door verbeterde conversiepercentages, wat resulteerde in aanzienlijke rendementen voor Shuz en de doeltreffendheid van de combinatie van SEO en CRO benadrukte.

Binnen 9 maanden na de implementatie van deze strategieën, realiseerde SHUZ een omzetstijging van 22.5% uit organisch verkeer. Het (organische) conversiepercentage van de website verbeterde met 10%. Deze resultaten weerspiegelen een positieve toename in de online verkoop en verkeer naar de winkels.

De succesvolle samenwerking tussen Shuz en Wedigify legt de basis voor toekomstige groei. Door de stevige fundering die nu is gelegd, is Shuz uitstekend gepositioneerd om te blijven groeien en zich aan te blijven passen aan de zeer competitieve schoenen branche.

W Hoe kunnen we je helpen?