Ontdek hoe onze SEO-hefboomstrategie de omzet met 250% verhoogde voor Greenfield Fashions
Case

Organische omzet verhoogd met 250% d.m.v. onze hefboomstrategie

In onze recente case voor klant Greenfield Fashion hebben we de 'Hefboomstrategie' toegepast, een unieke aanpak die SEO en CRO combineert om niet alleen verkeer te verhogen maar ook de conversie te optimaliseren. Door deze methodiek creëren we een vermenigvuldigend effect waarbij elke toename in organisch verkeer leidt tot een exponentiële stijging in conversies.
Wie is Greenfield Fashion?

Greenfield Fashion, een gevestigd modebedrijf met 30 jaar ervaring, staat bekend om zijn diverse en trendy collecties dames- en herenkleding. Met winkels in Waddinxveen en Gouda biedt Greenfield een breed scala aan stijlen voor elke smaak, met meer dan 60 merken zoals Ambika, G-Star, en Tommy Jeans. Greenfield's unieke aanpak is het combineren van verschillende merken om persoonlijke stijlen te creëren, aangemoedigd door hun actieve sociale media aanwezigheid. De winkelervaring bij Greenfield is warm en persoonlijk, met een nadruk op klanttevredenheid en een gezellige familiesfeer.

De opdracht
Greenfield Fashion worstelde met twee hoofdproblemen: stagnatie in omzetgroei vanuit organisch verkeer en een lage conversieratio op hun website. Ondanks een aantrekkelijk productaanbod, kon Greenfield Fashion niet optimaal profiteren van hun online aanwezigheid.
Onze aanpak
Aan de SEO-kant zijn we begonnen met een diepgaande keyword analyse en optimalisatie van de website-inhoud, met als doel de zichtbaarheid in zoekmachines te verhogen. We hebben nauwgezet de gebruikersintentie geanalyseerd om te zorgen dat de content niet alleen aantrekt maar ook aansluit bij de bezoekersbehoeften. Tegelijkertijd hebben we de site technisch geoptimaliseerd.

Parallel aan deze SEO-inspanningen hebben we CRO-technieken geïmplementeerd. Dit omvatte A/B-tests van verschillende pagina-elementen, het vereenvoudigen van het navigatiepad en het personaliseren van de gebruikerservaring om de betrokkenheid en conversie te verhogen. Met continue monitoring en aanpassing zorgden we ervoor dat elke bezoeker de grootste kans had om te converteren.

Door deze hefboomstrategie hebben we niet alleen het verkeer verhoogd, maar ook gezorgd dat dit verkeer waardevoller werd door hogere conversiepercentages. Dit resulteerde in een aanzienlijke ROI voor onze klant en bevestigde de kracht van het combineren van SEO en CRO voor maximale impact.
Lees hieronder welke resultaten deze case heeft opgebracht voor Greenfield Fashion

+ 172%

(Organische) Conversie

+ 250%

(Organische) Omzet

+ 50%

(Organische) Verkeer

+ 24

Domeinautoriteit

Ga terug naar overzicht

Laten we kennismaken.

Ontdek in een vrijblijvend gesprek hoe we samen jouw e-commerce ambities kunnen realiseren.